top of page

Verzamel jij reviews van je klanten?

Klanten komen en gaan. Soms leer je ze wat kennen, soms helemaal niet. Maar allemaal hebben ze een eigen mening over je zaak. Vraag je vriendelijk om een review? Topidee. Want zo kan je je zaak verder doen groeien!


Hechten mensen echt belang aan reviews? We kunnen stellen dat reviews erg belangrijk zijn, de cijfers liegen er namelijk niet om. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 97% van de klanten van lokale bedrijven online reviews lezen over de bedrijven vooraleer ze overgaan tot aankopen. Ook kwam naar voren dat 85% van de consumenten de online Google reviews ook echt vertrouwt.


Wat heb je aan Google reviews? ✓ Verbeter je klantenservice ✓ Optimaliseer je producten ✓ Gebruik reviews op je site, sociale media of andere verkoopkanalen ✓ Inspireer nieuwe klanten ✓ Leer bij over extra behoeften van klanten Google-reviews bieden nuttige informatie en zorgen dat uw bedrijf opvalt. Reviews worden weergegeven naast uw bedrijfsprofiel op Google Maps en Zoeken. Tip: Uw klanten hebben geen Gmail-adres nodig om een review achter te laten als ze inloggen op hun Google-account.


En wat met negatieve reviews? Helaas loopt een samenwerking, levering, product, ervaring ... soms al eens verkeerd. Het is belangrijk dat je altijd op een negatieve review reageert. Het doel is tweeledig: om andere lezers van de review te laten zien dat je klachten serieus neemt; om te proberen het probleem samen met de gast op te lossen, waarna je, als dat gelukt is, de gast kunt vragen om zijn review te herzien of te verwijderen want een verhaal heeft steeds 2 kanten.


Deel je eigen Google URL

Je kan je eigen Google review URL delen via social media, in een nieuwsbrief, op je factuur of gewoon in de handtekening van je e-mail.1 - Log in op je Google business profiel.


2 - Scroll naar onder en klik op de knop "meer reviews ontvangen"3 - Kopieer je link en deel deze waar je maar wilt.


Heb je als bedrijf nog geen Google Business account? Aarzel niet om mij te contacteren.
Comentarios


bottom of page