top of page

Social media is echt een vak apart!

Social media is een vak apart. Nochtans denken heel wat bedrijven en zaakvoerders dat social media niet meer is dan gewoon wat prentjes online te zetten. Verkeerd natuurlijk! Als professional is mijn advies, doe het juist of doe het niet. Lees hier meer over het gebruik van social media.

Per kanaal maak ik aangepaste afbeeldingsformaten!


Facebook ≠ Instagram ≠ Linkedin ≠ Twitter

Ieder social media kanaal heeft zijn eigen technische specificaties, doelgroep, tone of voice, aantal karakters, hashtags ... maar het belangrijkste van al zijn de juiste afbeeldingsformaten ( voorbeeld hierboven) ... . Per kanaal maak ik een aangepaste social media afbeelding voor optimaal gebruik (stories, Facebook, Instagram & LinkedIn).


Maar daar begint voor sommigen de ellende … je hebt een afbeelding die optimaal is voor Facebook maar niet voor Instagram. In de meeste gevallen zal deze foto toch geplaatst worden. Spijtig want deze laksheid straalt af op je bedrijf en imago. Veelal kiezen "social media experts" ervoor om toch afbeeldingen te posten uit gemak en tijdswinst!


"Als jouw huidige social media expert niet meer doet dan enkel wat foto's delen dan kun je maar beter onmiddellijk afscheid nemen, ook al is hij de goedkoopste van de klas!"

Om te zorgen dat je socialmedia-accounts voldoen aan de juiste afmetingen op Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn, deel ik zeer graag met jouw onderaan dit handig overzicht. Alle belangrijke socialmedia-afmetingen voor profielfoto’s, banners, advertenties, video’s en meer op een rij van 5 populaire platformen van dit moment. Handig, want zo hoef je zelf niet uit te zoeken wat het juiste formaat is en komen je berichten goed naar voren op de platformen waarop je actief bent. Geen idee hoe je hier aan begint? Aarzel niet om mij te contacteren of informeer bij jouw social media expert.Comments


bottom of page