top of page

Hoe vind je het juiste personeel voor jouw bedrijf?

In de huidige arbeidsmarkt, waar het vinden van personeel bijna hopeloos is, strijdt men voor goede werknemers. Uiteraard wil iedereen mensen aantrekken die beschikken over genoeg kennis, creativiteit en ervaring. Het is dus aan jou om er voor te zorgen dat je deze mensen bereikt en enthousiasmeert. De juiste werknemers vinden is hard werken, en vervolgens wil je ze ook nog eens aan je binden, maar hoe pak je dit aan? Ik geef je een aantal tips en middelen die er voor zorgen dat jij eruit springt tussen het grote aanbod aan werkgevers, zodat jij ook de keuze hebt in het aannemen passend personeel.


Hoe onderscheid je jezelf?

Je moet er voor zorgen dat je opvalt tussen de grote hoeveelheid concurrenten. Dit doe je door te laten zien wat jij als werkgever te bieden hebt. Jouw huidige medewerkers zijn hier een perfecte en organische manier voor. Als zij het naar hun zin hebben, kunnen ze dit mondeling verspreiden. Daarnaast kun je vragen hoe zij het bedrijf zien. Waarom werken zij bij jou en niet bij de concurrent. Deze punten kun je vervolgens zelf weer verspreiden.


Een tip: verder kun je ook je medewerkers zelf aan het woord laten. Laat hen vertellen waarom het zo leuk werken is. Neem een filmpje op bv. een dag uit het leven van medewerker X. Zo vertel je niet alleen dat het leuk werken is maar je toont het daadwerkelijk ook.


Zichtbaar zijn op socials en website

Als een kandidaat op jouw vacature belandt gaat deze persoon vaak direct naar de website en jullie social media platforms toe om een gevoel te krijgen bij het bedrijf. Het is dus van belang dat je deze op orde hebt, maar hoe zorg je hiervoor?


Zorg er voor dat er in een oogopslag duidelijk is wat voor bedrijf het is en wat voor sfeer hier hangt. Zorg daarnaast dat je als bedrijf zoals hierboven beschreven goed de waardes en visie naar voren laat komen. Als je gebruik maakt van een aantrekkelijke en overzichtelijke lay-out, zorg je ervoor dat de kandidaten al een eerste prettige ervaring hebben met jullie bedrijf.


Een tip: zorg ervoor dat alle openstaande vacatures goed vindbaar zijn op de website. Het is daarnaast verstandig om deze te delen op jullie social media kanalen.


Toon je bedrijfscultuur

Leg uit wat de bedrijfscultuur, de werksfeer en de kernwaardes van het bedrijf zijn. Dit geeft de kandidaat een goed beeld van het bedrijf waarop hij of zij wil solliciteren. Zorg daarbij dat je volledig open en eerlijk bent in je vacature.


De juiste werknemer vinden is lastig, maar ik hoop dat ik je met deze adviezen een stapje in de juiste richting hen geholpen. Wie weet staat jouw perfecte werknemer (hopelijk) binnenkort bij jullie op de stoep!

Comments


bottom of page