top of page

8 tips om je marketing te verbeteren

Dit blogartikel bespreekt 8 tips om de marketing van je KMO te verbeteren. 


Belangrijke punten:

 1. Focus op je huidige klanten: Bestaande klanten zijn waardevoller dan nieuwe klanten. Zorg ervoor dat je ze tevreden houdt en hen aanmoedigt om terug te komen.

 2. Bepaal je doelgroep: Wie wil je bereiken met je marketing? Maak een profiel van je ideale klant en richt je marketingboodschappen op hen.

 3. Doe SEO: Zorg ervoor dat je website vindbaar is in zoekmachines. Dit kan je doen door relevante content te maken en je website te optimaliseren voor zoekmachines.

 4. Maak waardevolle content: Bied je doelgroep waardevolle informatie die hen helpt bij hun problemen. Dit kan je doen door blogartikelen te schrijven, video's te maken of infographics te creëren.

 5. Combineer push- en pullmarketing: Pushmarketing is marketing waarbij je je boodschap actief naar je doelgroep stuurt. Pullmarketing is marketing waarbij je je doelgroep aantrekt met waardevolle content. Gebruik een combinatie van beide strategieën om je doelgroep te bereiken.

 6. Maak een marketingplan: Stel een plan op met je marketingdoelen en hoe je die wilt bereiken. Dit helpt je om gefocust te blijven en je voortgang te bijhouden.

 7. Deel je kennis: Deel je expertise met je doelgroep. Dit kan je doen door blogartikelen te schrijven, workshops te geven of te spreken op events.

 8. Automatiseer je marketing: Er zijn veel marketingtaken die je kunt automatiseren. Dit bespaart je tijd en geld, zodat je je kunt focussen op andere belangrijke zaken.

Extra tips:


 • Netwerk met andere KMO's: Werk samen met andere kmo's om je netwerk en je bereik te vergroten.

 • Organiseer lokale evenementen: Dit is een geweldige manier om je naam bekend te maken en contact te maken met potentiële klanten.

 • Sponsor lokale sportteams of verenigingen: Dit is een goede manier om je bedrijf in de kijker te zetten en goodwill te kweken.


Door deze tips te volgen, kan je je marketing verbeteren en je bedrijf laten groeien.


Heb je hulp nodig met het kiezen of inzetten van de juiste tools?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Telefoon: +32 495 62 66 11

Comments


bottom of page