top of page

wat zijn de voordelen van e-mailmarketing voor je merk of bedrijf?

E-mailmarketing kan verschillende voordelen bieden voor een merk of bedrijf. Ontdek alle voordelen onder deze foto.

wat zijn de voordelen van e-mailmarketing voor je merk of bedrijf?

  1. Directe communicatie: E-mailmarketing stelt je in staat om direct met je doelgroep te communiceren. Je kunt gepersonaliseerde berichten sturen naar specifieke doelgroepen, waardoor je de kans vergroot dat je boodschap wordt gezien en gelezen.

  2. Hogere conversieratio: E-mailmarketing kan leiden tot een hogere conversieratio dan andere marketingkanalen. Dit komt doordat e-mails vaak gericht zijn op mensen die al interesse hebben getoond in je merk of bedrijf, waardoor ze meer geneigd zijn om actie te ondernemen.

  3. Kostenbesparend: E-mailmarketing is over het algemeen een kosteneffectieve manier om je boodschap te verspreiden. In vergelijking met traditionele marketingmethoden, zoals printadvertenties of direct mail, is e-mailmarketing veel goedkoper.

  4. Meetbare resultaten: E-mailmarketing stelt je in staat om de resultaten van je campagnes nauwkeurig te meten. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden hoeveel mensen je e-mail hebben geopend, op welke links ze hebben geklikt en hoeveel mensen actie hebben ondernomen.

  5. Opbouwen van klantrelaties: E-mailmarketing kan je helpen om relaties op te bouwen met je klanten en abonnees. Door regelmatig nuttige en relevante informatie te delen, kun je het vertrouwen van je publiek winnen en hun loyaliteit vergroten.

Kortom, e-mailmarketing kan een waardevol instrument zijn voor je merk of bedrijf, omdat het je in staat stelt om direct met je doelgroep te communiceren, conversies te verhogen, kosten te besparen en klantrelaties op te bouwen.


To do:

  1. Vraag steeds contactgegevens van klanten waaronder voornaam en e-mailadres. Met een tablet aan je inkom kun je proces vereenvoudigen.

  2. Investeer in een mailsysteem. Bij ONE MAN AGENCY werk ik veelal met Createdsend daar dit zeer eenvoudig is in gebruik.

  3. Plan je mailings in. Stel een communicatieplan op zodat je weet wanneer je een mailing moet versturen. Dit plan kun je aanvullen met alle overige communicatietools zoals social media, top topicals, print, sales, ...

  4. Automatiseer indien je dit wenst. Je kan automatisch een vervolgmail sturen naar alle openers, clickers ...


Hulp nodig? Schakel vandaag nog One Man Agency in!

Comments


bottom of page