top of page

Wat zijn de beste tijden om te posten op social media?

Die zijn er namelijk niet! Ook niet in 2020. Want hoe belangrijke en goede timing ook is, jouw beste tijd is afhankelijk van de momenten waarop jouw publiek online actief is. Mijn advies is daarom om volop te testen en zelf te ervaren welke tijden en dagen jou veel interactie opleveren.


Om je toch een eerste aanknopingspunt te geven voor je experimenten, heb ik een handige overzicht gemaakt. Het resultaat is een overzicht van de tijdstippen en dagen waarop over het algemeen veel interactie plaatsvindt.


Wat is de beste tijd om te posten op Instagram?

  • De beste tijd om te posten: 21 uur

  • Dag met meeste interactie: woensdag

  • Tijd met meeste interactie: 17 uur

Het onderzoek laat dus zien dat er over het algemeen vooral rond etenstijden veel interactie plaatsvindt op Instagram. Maar die interactie kán dus plaatsvinden op posts die op heel andere momenten zijn gepubliceerd. Wat is nu echt het ideale moment van publicatie? In de grafiek zijn twee pieken te herkennen: eentje om 3 uur in de middag en de andere om 21 uur ’s avonds. Dat zijn dus gemiddeld genomen de beste tijden om te posten.


Wat is de beste tijd om te posten op Facebook?

  • De beste tijd om te posten: 15 uur

  • Dag met meeste interactie: woensdag

  • Tijd met meeste interactie: 18 uur

Op Facebook vindt de hele week door interactie plaats. De grootste pieken zien we rond 12 uur, 18 uur en op woensdagen. De meeste interactie lijkt dus plaats te vinden in de middagpauze en direct na kantoortijd. Dat beeld is vrijwel identiek aan vorig jaar. Maar hoe moet je jouw posts plannen om optimaal van deze interactie te profiteren? Daar zien we wel wat verschuivingen ten opzichte van 2019. Over het algemeen krijgen posts die rond 13 uur en 15 uur zijn geplaatst net wat meer interactie. Iets om rekening mee te houden in je tests.


Wat is de beste tijd om te posten op LinkedIn?

  • De beste tijd om te posten: 13 uur

  • Dag met meeste interactie: donderdag

  • Tijd met meeste interactie: 9 uur

Ook op LinkedIn zien we geen grote verschuivingen als het gaat om tijdstippen waarop er veel interactie plaatsvindt. Het belangrijkste verschil is dat er dit jaar op donderdag net wat meer engagement te verwachten valt dan op woensdag. De grootste piek zien we in de ochtend (rond 9 uur) in plaats van het begin van de avond.


Lastig tijdstip? Geen nood!

Tja, die beste tijd ligt niet altijd keurig doordeweeks tussen 9 en 17. Misschien komt jouw eigen ideale tijdstip wel heel slecht uit. Geen zorgen, want met online planningtools meet je niet alleen wanneer je social media posts goed presteren, maar je plant ze ook super gemakkelijk in voor Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Zo kun je gewoon tijdens kantoortijden in een kwartiertje al je social media managen. Oók voor de avonduren.


Kommentare


bottom of page