top of page

Opgepast voor nepberichten van Meta (Facebook)

Meta Business, voorheen bekend als Facebook, kampt met een opkomende golf van misleidende activiteiten die vooral beheerders van zakelijke Facebookpagina's viseren. Deze bedrieglijke campagne begint met phishing-e-mails en verspreidt zich vervolgens via Facebook Messenger, met als doel onoplettende gebruikers te verleiden tot het vrijgeven van persoonlijke gegevens of het hacken van hun bedrijfspagina.Gebruikers ontvangen berichten die zich voordoen als "Meta for Business" en beweren dat hun pagina's in strijd zijn met de Meta-richtlijnen. Ze worden geconfronteerd met de dreiging van accountblokkades en wordt gevraagd onmiddellijk op een verstrekte link te klikken voor verificatie.


Deze phishingaanval is bijzonder geraffineerd, omdat deze specifieke schendingen noemt, zoals het gebruik van auteursrechtelijk beschermde materialen of advertenties met discriminerende inhoud. Meta benadrukt dat ze hard werken om deze activiteiten te bestrijden, maar waarschuwt dat het niet altijd mogelijk is om alle valse accounts direct te identificeren en uitschakelen. Gebruikers wordt geadviseerd om niet zomaar op links in verdachte berichten te klikken. Als voorzorgsmaatregel kunnen wachtwoorden worden gewijzigd en tweestapsverificatie worden ingesteld, vooral voor zakelijke accounts met gevoelige informatie.Hoewel er geen standaardoplossing is om phishing volledig te voorkomen, kunnen gebruikers stappen ondernemen om hun digitale veiligheid te verbeteren. Verdachte e-mails kunnen worden gemarkeerd als spam en afzenders kunnen worden geblokkeerd. Bij communicatie via Messenger is het verstandig om verdachte berichten te negeren en gebruikers te blokkeren om de verspreiding van valse accounts tegen te gaan.


OPGELET: eenmaal je pagina is gehackt, is het zo goed als onmogelijk om deze terug te claimen doordat de customer service van Meta onbereikbaar is!

Comentários


bottom of page