top of page

Kerst en klantenbindingKerstkaarten of kerstpakket voor klanten? Of je nu een saleskanon bent of een timide acquisitie-vermijder: dit is hét moment voor klantenbinding. Verras je klanten in de feestmaand met een kaart, cadeau of event(je) dat hun band met je bedrijf versterkt.


De feestmaand is een ideale periode om de band met je klanten aan te halen. Of je nu een saleskanjer bent of een timide acquisitie-vermijder: in december kan elke ondernemer op zijn of haar manier klanten vinden en binden. Je kunt met een klein of groot budget toeslaan. Klantenbinding hoort echt bij het succesvol runnen van een bedrijf. De kosten zijn dan ook grotendeels aftrekbaar van de belasting. Lees hieronder hoe je post, events of cadeaus kunt inzetten én wat daarbij de regels van de Belastingdienst zijn.


1. Kerstkaarten of Nieuwjaarswensen

Net als bij elke vorm van netwerken, gaat iets geven en luisteren boven iets vragen of vertellen. Stuur je kerst- of nieuwjaarskaarten? Kies dan als tekst ook liever een mooi bedankje voor de samenwerking of een tegoedbon voor een gratis advies, dan zo'n overzicht van wat je allemaal hebt bereikt dit jaar. Wil je toch echt ook even een update sturen? Focus dan op de inspirerend nieuws of inzichten waar de ontvanger ook echt iets aan heeft.


2. Kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, mini-event

Je kunt ook een borrel of feestelijke bijeenkomst organiseren. Heb je niet zo’n grote klantenkring of past een borrel niet bij je bedrijf? Je kunt ook een mini-event cadeau doen. Bijvoorbeeld een inspiratiesessie waarin je de trends in je vak bespreekt; een kijkje achter de schermen of andere leuke, informele bijeenkomst.


3. Een kerstpakket of -cadeau

Kies een cadeau dat het verhaal van jouw merk versterkt. Ben je veel bezig met MVO? Kies dan een duurzaam cadeau. Is luxe een belangrijke pijler? Zorg dan dat ook de verpakking en het drukwerk van je geschenk helemaal aansluit bij die uitstraling. Ontdek waar je klant blij van wordt door het hele jaar door te investeren in echt klanteninzicht. 

Ook leuk en zeer eenvoudig is om via bpost (OP EIGEN RISICO ;-) een wenskaart te maken. Gewoon een excel bestand uploaden en versturen maar.


Comments


bottom of page