top of page

Is de Coronacrisis het moment om met een webshop te starten?

Bijgewerkt op: 3 apr. 2020

"Dag Niels, wij voelen echt de crisis! Moeten wij niet vlug met een webshop starten?" Een vraag die ik nu dagelijks in mijn mailbox krijg. Mijn antwoord is NEEN! De tijdelijke crisis boezemt iedereen angst in. Laat angst nu net een zeer slechte raadgever zijn!

Starten met een webshop moet een weloverwogen en strategische keuze zijn en zeker niet vanuit een "tijdelijk" perspectief. Je interne bedrijfsprocessen, CRM, de technische uitwerking van je webshop, je voorraad, verpakkingsmateriaal, transport & retourkosten ... moeten allemaal op elkaar afgestemd worden vooraleer je online kan verkopen.


De crisis boezemt iedereen angst in. Laat angst nu net een zeer slechte raadgever zijn!

Een webshop is een serieus werkje, zeker als je het maar als een tijdelijke oplossing ziet. Als dit vlug moet gebeuren ben je er aan voor de moeite. Hierbij komt nog dat je los van deze kosten nog zeker budget moet overhouden voor online (& offline) marketing! Als het enkel is om tijdelijk en regionaal te verkopen dan moet je niet investeren in een webshop! Opteer dan liever voor een tijdelijke portfolio website - eentje die op ieder type scherm toegankelijk is - integreer een handig bestelformulier en zorg dat je online vlot bereikbaar bent. Zo kun je honderden euro's besparen en misschien wel meer euro's verdienen.


Wens je toch te starten met een heuse webshop? Lees dan zeker eens dit artikel van KBC: https://www.kbc.be/ondernemen/nl/artikel/online-ondernemen/tips-ecommerce/verkoop-via-internet.html


Hulp of advies nodig? One Man Agency is er voor jou en jouw bedrijf! Bel 0495 62 66 11 of mail info@onemanagency.beComentarios


bottom of page