top of page

Hard werken ≠ automatisch succes


Hard werken ≠ automatisch succes
Hard werken ≠ automatisch succes

In een kleine onderneming gaat het vaak hard. Niet zo verwonderlijk dus dat veel zaakvoerders worstelen met hun efficiëntie. Jezelf voortdurend achternahollen is geen prettig gevoel. Dagelijks hoor ik tal van zaakvoerder van kmo's vertellen dat ze gemiddeld 60 tot 80 uren werken. Ze zijn constant bezig maar op het einde van de rit halen ze weinig rendement en winst. Daarom doe je er goed aan om je eigen efficiëntie te onderzoeken. Welke taken nemen de meeste tijd in beslag, en zijn ze die tijd ook waard? Enkele waardevolle lessen in efficiënt werken.

Hoe kun je minder werken en toch meer rendement halen?

MAAK LIJSTJES

Om jou productiviteit te meten, is het belangrijk om al je taken in kaart te brengen. Maak een lijst van taken die renderen (+) en taken die veel tijd/energie van je vragen (-). Meestal gaat dit over administratieve taken, facturatie, personeelsverwerking, boekhouding, marketing, reclame, IT, social media, website ... Al deze tijdrovende taken zorgen ervoor dat je niet toekomt aan wat echt belangrijk is.


DELEGEER EN GEBRUIK JE TIJD EFFICIËNT

Heel wat kostbare uren gaan meestal verloren door inefficiënt te werken of door een gebrek aan kennis. Ga met jouw overzicht aan de slag en kijk welke, voor jou tijdrovende taken, je intern kan delegeren. Is het doorspelen van taken intern niet mogelijk, dan kun je een beroep doen op tal van externe partijen zoals One Man Agency ;-). Door hun kennis werken ze taken sneller en efficiënter af zodoende jij je kan focussen op het contact met je klanten, het bedenken van sales acties, jouw customer service optimaliseren, de proactiviteit verhogen, het zoeken naar nieuwe klanten, jouw personeel opvolgen en bijsturen … Kortom een win win voor iedereen.


Ook hulp nodig? Aarzel niet om mij te contacteren!


Comments


bottom of page