top of page

Betaalmogelijkheden voor webshops: de beste keuzes voor KMO's

In de hedendaagse e-commercewereld is het cruciaal om je klanten een scala aan handige en veilige betaalmethoden te kunnen aanbieden. De juiste keuze van betaalmogelijkheden kan een significante impact hebben op de conversie en klanttevredenheid van jouw webshop. In dit artikel bespreek ik de verschillende opties die beschikbaar zijn voor KMO's en help ik je bij het maken van de juiste keuze voor jouw webshop.Populaire betaalproviders

Je gebruikt een betaalprovider om niet voor elke betaalmethode apart een plug-in te moeten installeren of een apart contract aan te gaan. Met andere woorden: betaalproviders zorgen voor de bundeling van alle betaalmethodes.


Als Belgische winkelier kan je kiezen uit zo'n 20 betaalproviders, die een assortiment van betaalmogelijkheden aanbieden op één platform. Zo kan een consument makkelijk via verschillende manieren betalen via een spectrum aan online betaalmethoden.


De populairste betaalproviders in België zijn onder andere Mollie, Stripe, Adyen of MultiSafePay. Wij bekijken hieronder Mollie en Stripe - twee veilige, betrouwbare betaalproviders. Andere populaire providers werken gelijkaardig.


  • Mollie is een Nederlandse betaalprovider, en één van de meest populaire keuzes in België en Nederland. Mollie laat online betalingen veilig uitvoeren via een uitgebreid aanbod aan betaalmethoden, en rekent geen opstart- of maandelijkse kosten aan: jij betaalt alleen wanneer een klant een online betaling uitvoert.


  • Stripe is een veelgebruikte payment service provider die sinds 4 jaar in de Benelux te gebruiken is, en ook grote bedrijven zoals Facebook of Salesforce als klant heeft. Er bestaat een (voldoende bruikbare) gratis versie van Stripe, maar wanneer je iets meer wil personaliseren of het platform helemaal op maat wil, betaal je wel iets meer. Voor een betaling met Bancontact betaal je €0,25 + 1,4% van de transactie, net zoals voor betalingen met (Europese) creditcards.


  • Ook je bank heeft misschien wel een tool die verschillende betaalmethodes bundelt. Zo is er KBC PayPage voor winkeliers met een zakelijke KBC-rekening - maar pas op, want daar betaal je wel opstartkosten. Vraag dus zeker eens na bij jouw bank wat de mogelijkheden zijn!


Webshop nodig? Aarzel niet om One Man Agency te contacteren.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page